НАССР

Середа 23.02.2022

1.Овочі припущені з соусом “Бешамель”.

2.Котлети рибні

3.Рис (розсипчастий) з орегано

4.Узвар із суміші сухофруктів. Хліб цільнозерновий. Фрукти (апельсини)

Інформаційна картка страви

Вівторок 22.02.2022

1. Салат з буряка з ароматною олією.

2.Вегетаріанський закритий періг

3.Какао з молоком.

4. Хліб цільнозерновий.

5. Фрукти (банан)

Інформаційна картка страви

Понеділок 21.02.2022

1.Салат з капусти та зеленим горошком (свіжомороженим) та насінням

2.Курячі нагетси (курка в папреці)

3.Соус “Кетчуп”

4.Макароні відварені

5.Йогурт питний

6. Фрукти (яблука)

Інформаційна картка

П’ятниця 18.02.2022

1. Салат з моркви та капусти зі сметанно-хроновим соусом.

2.курка запечена в соусі “Імбирному”

3. Гречана каша з чебрецем.

4. Узвар з суміші сухофруктів (без цукру).

5. Хліб цільнозерновий.

6. Фрукти (яблуко).

Інформаційна картка страви  


Четвер 17.02.2022

1.Салат з моркви, каррі та соусом “Вінегрет”

2. Печеня по-домашньому з курокою.

3. Фрукти (яблуко)

Інформаційна картка страви 


Середа 16.02.2022 

1.Салат з запеченої капусти та родзинок.

2.Рибні нагетси.

3.Соус “Кетчуп”

4.Рис розсипчастий з орегано.

5.Фрукти (апельсин)

Інформаційна картка страви


Вівторок. 15.02.2022

1.Салат з капусти та насіння сняшникового.

2. Шпундра (запіканка з курки та буряку.

3. Булгур.

4.Фрукти (банан)

5.Йогурт питний.

Інформаційна картка страви


Основні принципи здорового харчування:
1. Основну частину прийому їжі повинні складати овочі та фрукти – ½ тарілки. Вживайте різноманітні овочі та фрукти, бажано свіжі, вирощені в місцевих умовах екологічно
чистих зон (картопля не вважається овочем у Тарілці здорового харчування, оскільки негативно впливає на рівень цукру в крові).
2. Цільнозернові продукти – ¼ тарілки. Вживайте цільні та неочищені зернові: ячмінь, зерна пшениці, вівсянка, гречка, неочищений рис і продукти, виготовлені з них.
3. Білки – ¼ тарілки. Джерела білка: риба, курка, квасоля, горіхи. Обмежте вживання червоного м’яса, уникайте споживання переробленого (бекон, сосиски тощо).
4. Використовуйте здорові олії. Надавайте перевагу корисним рослинним оліям: оливкова, рапсова, кукурудзяна, соняшникова, арахісова. Уникайте вживання трансжирів.
5. Пийте воду, чай, каву. Уникайте солодких напоїв, споживайте 1-2 порції молока й молочних продуктів на день, обмежте споживання соку до 1 маленької склянки на день.
6. Будьте активні. Займайтесь фізичною культурою, спортом.
Пам’ятайте: правильне харчування – це здорове життя й довголіття.

Вам може бути цікаво...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *